Welke voordelen zijn er voor ondernemers?

Ondernemers kopen een legit voor maar €1620

Hoe komt het dat het voor een ondernemer een legit 64% of meer goedkoper is?

Er zijn aftrekposten voor een ondernemer. Buiten de normale aftrekposten die er gelden kan een ondernemer gebruik maken van de kia (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek), de Mia (milieu-investeringsaftrek) en vamil (willekeurige afschrijving milieu-investeringen) 

Met de kia kan je al 28% aftrekken van je winst en met een legit van €4500 heb je een voordeel van €1260.

Met de Mia kan je 36% aftrekken van je winst. Met een legit van €4500 is dat €1620.

Met de vamil kan je 75% in het eerste jaar al afschrijven.

Het voordeel van de kia is €1260

Het voordeel van de Mia is €1620

 

Voordeel €1260+€1620=€2880!!!

 

Een legit van €4500-€2880=€1620

 

Je koopt dus een legit voor maar €1620!!!

Als je deze legit dus koopt,koop je hem eigenlijk al met winst. Stel dat je na drie jaar weer een nieuwe legit wil kopen dan is een drie jaar oude legit nog altijd meer waard dan €1620.

Milieu-investeringsaftrek (MIA)/Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)

Met deze investeringsaftrek kan je tot 36% van het investeringsbedrag in mindering brengen op je winst. Met de vamil kan je de legit sneller afschrijven van je winst zodat je minder belasting hoeft te betalen. Je moet wel binnen 3 maanden na aankoop een melding doen bij RVO.nl.

Voor meer informatie druk hier

 

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Wat is kia? Als je investeerd kan je in aanmerking komen voor de kia. De legit is een bedrijfmiddel die daarvoor in aanmerking komt. De aftrek hangt af van het bedrag dat je hebt geïnvesteerd in het boekjaar. Voor een legit mag je in 2020 al 28% aftrekken. 

Wil je meer informatie klik dan hier.

 

Dus.... dit staat op de website van RVO

  • Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek.
  • Met de Vamil kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een door uzelf te bepalen tijdstip en levert een liquiditeit- en rentevoordeel op.

Trefwoorden, elektrisch rijden, voordelig rijden, elektrische auto, biro, stadsauto, invalide vervoer, elektrische brommer, Lev, milieu bewust, auto op batterij